Festival besmislenih veština u okviru Danâ nezavisne kulture

Dragi prijatelji i prijateljice,

Zemunski mali umetnički centar – ZMUC i organizacija Kornet pozivaju vas da učestvujete na Letnjem festivalu besmislenih i beskorisnih veština (LEFEB) koji će biti održan na jesen.
LEFEB će zatvoriti Dane nezavisne kulture u Beogradu, u organizaciji NKSS (Nezavisna kulturna scena Srbije) od 25. oktobra do 5. novembra.
Festival je multimedijalnog karaktera. Jedini kriterijum kojim se rukovodi žiri festivala je besmislenost i beskorisnost predstavljene veštine ili umeća u svim vremenima i kulturama.
U selekciji veština biće diskvalifikovane one koje u jednoj kulturi jesu besmislene, ali u nekoj drugoj nisu. Veštine, dakle, moraju biti besmislene na svakom mestu i u svako vreme.
Pravo na učešće imaju radnici, vojna lica, penzioneri, učenici starijih razreda srednjih škola, studenti, državni službenici, menadžeri i umetnici svih profila, ulični prodavci i zakupci pijačnih tezgi, vlasnici STR-a, SZR-a, SUR-a, nezaposlena lica, vojnici na civilnom služenju vojnog roka, kao i svi koji misle da poseduju dovoljno besmislenih i beskorisnih znanja i veština.
Pravo na učešće nemaju profesionalni političari jer su, prema tumačenju članova žirija, njihova besmislena znanja i veštine van svake konkurencije.
Skupljanje, predstavljanje i dokumentovanje radova obavljaće se do kraja oktobra 2011. godine u prostorijama ZMUC-a. Stručni petočlani žiri će odlučiti šta ulazi u program Festivala koji će biti održan 5. novembra od 13 časova i trajaće do kasno uveče završivši žurkom. Oko 20 sati biće proglašeni pobednici kojima će biti uručeni pehari.
Veštine svih učesnika biće dokumentovane i objavljene u zajedničkoj elektronskoj publikaciji, kao beskorisno svedočanstvo jednog besmislenog događaja.

Svoje veštine možete predstaviti lično, preko obučenog predstavnika ili putem snimka, u kom slučaju Vas molimo da snimak (VHS, mpeg, avi) pošaljete na: Zemunski mali umetnički centar – ZMUC, Njegoševa 53, 11080 Zemun ili na gdenic@eunet.rs.

Ukoliko želite da učestvujete na Festivalu, pošaljite popunjen formular koji vam dostavljamo u prilogu.
Članovi žirija LEFEB-a ove godine su Zlatko Paković, intelektualac u tranziciji i kolumnista “Danasa”, Goran Kostrović, prevodilac i urednik u izdavačkoj kući “Besna kobila”, Emil Holcer, čovek koji tvrdi da je stručnjak za fundraising, kao i istoričarke umetnosti i kustoskinje Jelena Spaić i Marija Radoš.

Tokom manifestacije biće organizovana i humanitarna akcija. Prodavaće se tek izašli kapitalni rečnik Opscenih reči i izraza Danka Šipke po neverovatnoj ceni od 500 dinara kako bismo sakupili pare da našeg eminentnog filmskog reditelja Zorana Đurkovića pošaljemo u Dubai, jer je to jedini način da se izvuče iz stanja rastrzanosti u kojem se trenutno nalazi, a po savetu konzilijuma psihijatara okupljenih na VMA.

Iako je konkurs za festival davno raspisan, imena petočlanog žirija do sada su namerno držana u tajnosti kako niko ne bi imao dovoljno vremena da iskoristi eventualno poznanstvo i utiče na ishod glasanja nepotkupljivih.

Sa željom da se uskoro čujemo, srdačno vas pozdravlja

Goran Denić
Umetnički direktor festivala

FormularLEFEB

 

dobrodoslinafestival.mp3

 

 

 

 

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Leave a Reply

*

Stay in Touch

Copyright 2021 © All rights Reserved. Design by Kornet