KORNET

Ponovo napadi na radnu organizaciju “Kornet”

Nakon što je pre dve nedelje razbijen prozor radne organizacije i izdavačke kuće “Kornet”, u ulici Kapetan-Mišinoj broj 3 u centru Beograda, na samo 150 metara iznad “Parobroda”, danas su osvanule preteće parole govora mržnje na samom ulazu u firmu. Na vratima je pisalo “SMRT! ĆOSIĆU I POLICIJI”, dok je ispod toga drugim flomasterom i rukopisom dopisano “OVO NISAM JA PIS’O” (potpis nečitak).
Policija je obaveštena o ovom slučaju i istraga je u toku, s tim što se sumnja na neku od ekstremističkih organizacija s obzirom na pismenost, tj. nepismenost i jedne i druge poruke, a poznato je da se ekstremisti ne mogu pohvaliti prevelikim nivoom obrazovanja. Pavle Ćosić, direktor izdavačke kuće Kornet nije želeo da komentariše ovaj slučaj za medije, navevši da se radi samo o jednom u nizu od milijardu sličnih incidenata koji se događaju pripadnicima Nezavisne kulturne scene Srbije, koji su očito meta raznih i ekstremno desnih i ekstremno levih političkih grupacija koje se u nedostatku pravih neprijatelja usredsređuju na institucije koje se bave kulturom.
Inače, kako se navodi u saopštenju MUP-a Srbije, verovatno je ovaj događaj povezan sa tek završenim festivalima “Na sopsteveni pogon” i “Festivala besmislenih i beskorisnih veština” u kojima je Kornet učestvovao i kao organizator. Komandir Nedeljković kojem je poveren ovaj slučaj čak navodi da bi ovo zapravo mogla da bude i demonstracija jedne od besmislenih i beskorisnih veština nekog od učesnika koji nije zadovoljan glasanjem žirija, tako da će se početak istrage usredsrediti na prijaveljene takmičare ovog Festivala.
Za početak će biti saslušani glavni osumnjičeni, a to su članovi žirija, među kojima se inače nalaze veoma ugledni građani i radnici na polju kulture. Time policija ovaj slučaj ocenjuje kao “pipljiv” i “delikatan”.

 

Leave a Reply

*

Log in | Designed by Gabfire themes