Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Dobrotvorna prodajna izložba naslovnih strana Korneta i edicije Zlikovnice

Kornet je u saradnji sa Studentskim gradom (DKSG) i uz pomoć Gradskog sekretarijata za kulturu organizovao prodajnu izložbu naslovnih strana svojih izdanja i ilustracija iz edicije Zlikovnice. Kustos izložbe bila je Maida Gruden, a brojni izlagači odrekli su se zarade na ime bolesne dece iz Kosovske Mitrovice.
Ova izložba imala je i drugi deo u vidu radionice Prošireno polje knjige kao umetničkog objekta, održano iste godine u aprilu.

Iz Doma kulture Studentski grad saopšteno je i da će prodajna izložba naslovnih strana Kornetovih izdanja i ilustracija iz edicije Zlokovnice u Galeriji DKSG-a biti produžena do subote, 6. januara 2010, otvorena 24. decembra 2009. godine.

Kornet je izdavačka kuća oformljena u junu 2006. Izdavaštvo Korneta je, pre svega, orijentisano na alternativne publikacije uz saradnju mnogobrojinih vizuelnih umetnika, a na ovoj izložbi se predstavljaju Miloš Trajković, Milan Mišić, Gabrijela Popović, Jelena Kurjak, Goran Denić, Saša Marković Mikrob, Ilija Melentijević – Ilke, Tijana Jevtić, Vanja Krstić, Jovana Radojević, Milica Ružičić. Sav novac prikupljen od prodaje radova namenjen je devojčicama Aleksandri Milovanović (cerebralna paraliza) i Tatjani Milovanović (oštećenje sluha i vida). One su bliznakinje iz Kosovske Mitrovice, stare pet i po godina, a imaju samo trinaest kilograma, što znači da su i fizički nerazvijene, navedeno je u saopštenju DKSG-a.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Iste večeri, 24. decembra 2009. održana je još jedna promocija „Gringa“ Vojislava Bešića. Na promociji koju je vodio Goran Lazičić, učestvovali su Vojislav Bešić, Ivan Tobić (Tobić Tobić Idlo Mladih) i Pavle Ćosić.

Leave a Reply

Stay in Touch

Copyright 2021 © All rights Reserved. Design by Kornet