Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Mini turneja Zagreb – Ljubljana, april 2011

15. aprila u zagrebačkoj knjižari „Booksa“ i 16. aprila u klubu „Menza pri koritu“ u Ljubljani, Kornet je održao dve mini-promocije knjiga „Gringo“, „Domicide“ i „Leposava“.

U Zagrebu su u programu učestvovali Divna Peškir, Vojislav Bešić, Pavle Ćosić, Jelena Spaić i grupa Radost! iz Zagreba.
Sutradan, u Menzi pri koritu, u na brzinu najavljenom predstavljanju učestvovali su Pavle Ćosić, Vojislav Bešić i Jelena Spaić.

Ovo je drugo učešće Korneta u Booksi (prvo se odigralo maja 2007. godine kad su predstavljena izdanja „Tobiđenja dušo moja“ Ivana Tobića, „Leposava“ Pavla Ćosića i „Marko Kraljević – Natprirodni ciklus“ Borisa Starešine. Kornet je ranije učestvovao u proslavi petnaestogodišnjice Metelkove u Ljubljani u okviru umetničke trupe Ilegalni poslastičari koji su tom prilikom postavili banderu na ulazu u ovaj skvot i kulturni centar.

Događaj je u medijima najavljen na sledeći način:

Njihova prezentacija podrazumijeva red glazbe (koju će sami izvoditi!) i red čitanja iz njihovih izdanja u kojima se uistinu može naći svašta. U njihovim literarno-muzičkom poduhvatu podršku će im pružiti i bend Radost! a možda ćete moći i kupiti izdanja ove, kako sami kažu, nestvarne i poluilegalne izdavačke kuće koja je u stalnom konfliktu s vlastima iz čitave regije.

Sudjeluju: Vojislav Bešić, Divna Peškir, Vanja Govorko i Pavle Ćosić, autori i urednici ove avangardne izdavačke kuće iz Beograda (Krnja Srbija).

Najava za Menzu pri koritu


Leave a Reply

Stay in Touch

Copyright 2021 © All rights Reserved. Design by Kornet