Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Predstavljanje nove knjige Borivoja Petkovića i prva petoletka „Korneta“

U petak, 24. juna, u KC Gradu od 19 časova počinje program povodom pet godina od osnivanja izdavačke kuće „Kornet“.

Program počinje promocijom knjige „Lav mi tender“ Borivoja Petkovića u gornjoj sali.
Učestvuju Pavle Ćosić i autor.
U istoj sali biće izloženi radovi strip-radionice Šlic na temu Čitanje.
Od 20.30 časova u donjoj sali počinje koncert u kojem učestvuju Vojislav Bešić (ex Bezobrazno Zeleno i Glisters, ujedno autor knjige Gringo, takođe u izdanju Korneta), Daniel Kovač i njegov Jesenji orkestar, Horkestar i Elektrika paranormal! Ne isključuje se učešće u džemovanju i samog Borivoja Petkovića.
Tokom čitave manifestacije u organizaciji Strip-Motion grupe biće otvorena radionica Slične karte“ (realizacija: Bojana Petković, Ksenija Pantelić, Milena Janošević i Maja Gačanović) o čijoj ćete sadržini imati prilike da se uverite na licu mesta jer ćete svakako doći da uveličate ovaj spektakl, a i red je da vas malo iznenadimo.
DJ Olja Mašić!

Ukratko o romanu „Lav mi tender“:

Dejan Mazga i Neša Elvis najbolji su drugari od početka do kraja. Odanost prijateljstvu ovih beogradskih junaka preskače sve prepreke i probleme, kao što su psihološke krize, žene, deca, ratovi, decina deca, pa i mnogo gore i zamršenije muke koje je teško i izmaštati. Borivoje Petković, majstor jednostavne urbane priče u kojoj su junaci obični ljudi, u svom drugom romanu tu jednostavnost dovodi do nivoa zastrašujuće ozbiljnosti. Posle romana „Kupanja moga oca“ (Rende, 2009), Petković ide korak dalje i obznanjuje nam da razlika između suza radosnica i onih običnih faktički ne postoji.

Tokom ovog događaja, sad i seledeći put za desetogodišnjicu, važiće ogroman popust na sva Kornetova izdanja. Između 30 i 50 posto.  Cenkanje dozvoljeno!

Organizator zadržava pravo izmene programa. Duo Trojica je već otkazao nastup.  A otkazali su i Krš i Radost. Žao nam je mnogo.

Leave a Reply

Stay in Touch

Copyright 2021 © All rights Reserved. Design by Kornet