Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Festival besmislenih veština u okviru Danâ nezavisne kulture

Dragi prijatelji i prijateljice,

Zemunski mali umetnički centar – ZMUC i organizacija Kornet pozivaju vas da učestvujete na Letnjem festivalu besmislenih i beskorisnih veština (LEFEB) koji će biti održan na jesen.
LEFEB će zatvoriti Dane nezavisne kulture u Beogradu, u organizaciji NKSS (Nezavisna kulturna scena Srbije) od 25. oktobra do 5. novembra.
Festival je multimedijalnog karaktera. Jedini kriterijum kojim se rukovodi žiri festivala je besmislenost i beskorisnost predstavljene veštine ili umeća u svim vremenima i kulturama.
U selekciji veština biće diskvalifikovane one koje u jednoj kulturi jesu besmislene, ali u nekoj drugoj nisu. Veštine, dakle, moraju biti besmislene na svakom mestu i u svako vreme.
Pravo na učešće imaju radnici, vojna lica, penzioneri, učenici starijih razreda srednjih škola, studenti, državni službenici, menadžeri i umetnici svih profila, ulični prodavci i zakupci pijačnih tezgi, vlasnici STR-a, SZR-a, SUR-a, nezaposlena lica, vojnici na civilnom služenju vojnog roka, kao i svi koji misle da poseduju dovoljno besmislenih i beskorisnih znanja i veština.
Pravo na učešće nemaju profesionalni političari jer su, prema tumačenju članova žirija, njihova besmislena znanja i veštine van svake konkurencije.
Skupljanje, predstavljanje i dokumentovanje radova obavljaće se do kraja oktobra 2011. godine u prostorijama ZMUC-a. Stručni petočlani žiri će odlučiti šta ulazi u program Festivala koji će biti održan 5. novembra od 13 časova i trajaće do kasno uveče završivši žurkom. Oko 20 sati biće proglašeni pobednici kojima će biti uručeni pehari.
Veštine svih učesnika biće dokumentovane i objavljene u zajedničkoj elektronskoj publikaciji, kao beskorisno svedočanstvo jednog besmislenog događaja.

Svoje veštine možete predstaviti lično, preko obučenog predstavnika ili putem snimka, u kom slučaju Vas molimo da snimak (VHS, mpeg, avi) pošaljete na: Zemunski mali umetnički centar – ZMUC, Njegoševa 53, 11080 Zemun ili na gdenic@eunet.rs.

Ukoliko želite da učestvujete na Festivalu, pošaljite popunjen formular koji vam dostavljamo u prilogu.
Članovi žirija LEFEB-a ove godine su Zlatko Paković, intelektualac u tranziciji i kolumnista “Danasa”, Goran Kostrović, prevodilac i urednik u izdavačkoj kući “Besna kobila”, Emil Holcer, čovek koji tvrdi da je stručnjak za fundraising, kao i istoričarke umetnosti i kustoskinje Jelena Spaić i Marija Radoš.

Tokom manifestacije biće organizovana i humanitarna akcija. Prodavaće se tek izašli kapitalni rečnik Opscenih reči i izraza Danka Šipke po neverovatnoj ceni od 500 dinara kako bismo sakupili pare da našeg eminentnog filmskog reditelja Zorana Đurkovića pošaljemo u Dubai, jer je to jedini način da se izvuče iz stanja rastrzanosti u kojem se trenutno nalazi, a po savetu konzilijuma psihijatara okupljenih na VMA.

Iako je konkurs za festival davno raspisan, imena petočlanog žirija do sada su namerno držana u tajnosti kako niko ne bi imao dovoljno vremena da iskoristi eventualno poznanstvo i utiče na ishod glasanja nepotkupljivih.

Sa željom da se uskoro čujemo, srdačno vas pozdravlja

Goran Denić
Umetnički direktor festivala

FormularLEFEB

 

dobrodoslinafestival.mp3

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Stay in Touch

Copyright 2021 © All rights Reserved. Design by Kornet