Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Trodnevni celovečernji i dnevni strujni program u Kornetu – petak, subota, nedelja


Povodom bespoštedne borbe Države za svaki dinar, Kornet organizuje riskantnu autodestruktivnu akciju opšte zabave i provoda za pamćenje. Po ugledu na višednevne srpske slave, i ovaj kulturno-umetnički program trajaće tri dana i tri noći.

Počinje u petak 4. maja i završava najranije kasno u noć na izbornu nedelju 6. maja 2012.

PETAK, STRIP I MUZIČKI DAN + ŽURKA

9 uveče!
Elektrika predstavlja svoje novo strip izdanje:
BLATIŠTE /Boris Stanić/ http://vimeo.com/40953355
– kamerni koncert: Katie Woznicki http://soundcloud.com/kejti-woz
– razgovor o knjizi – Vladimir Palibrk i Boris Stanić
– prodajna izložba originalnih strip tabli

BLATIŠTE – Nova strip knjiga jednog od najaktivnijih strip autora domaćeg andergraunda, u izdanju udruženja Elektrika iz Pančeva! Nakon uspešnog proboja na domaćoj i međunarodnoj strip sceni, ostvarenog prvom epizodom knjige RADOSAV: Jutarnja Magla, Boris Stanić se vraća sa novom kolekcijom kratkih stripova, nastalih u poslednje 3 godine. Na 130 strana ovog intenzivnog štiva, autor se bavi paganskom mitologijom, odnosom pojedinca prema prirodi, ukrajinskim i uzbekistanskim narodnim bajkama, ali i grotesknom kritikom savremenog života i urbane hipokrizije. Borisov intenzivni i bučni stil, uz čestu upotrebu bogatog, skoro pa fovističkog kolorita, nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Plakanje i smejanje istovrenemo!http://www.flickr.com/photos/boris-stanic/
Izdanje je sufinansirano sredstvima iz budžeta grada Pančeva, na konkursu podrške savremenoj umetničkoj produkciji.

KATIE WOZNICKI – američka strip autorka sa stalnim prebivalištem u Srbiji, koja osim što crta sjajne stripove, neguje i muzičku karijeru kroz aktivnost u čak tri muzička projekta! Jedan od njih, koji se jednostavno zove KEJTI, predstavlja izbor Kejtinih mirnijih pesama koje ona izvodi pevajući uz klavijaturu. Idealan repertoar za kamernu atmosferu Korneta! Više o Kejtinim stripovima i njenoj muzici možete saznati na sledećim linkovima:
http://soundcloud.com/kejti-woz
http://www.youtube.com/watch?v=vVQHklT_8sM&feature=related
http://bittersweetpotatoes.blogspot.com/

POSLE TOGA ŽURKA!

SUBOTA, FILMSKI I KULINARSKI DAN + VELIKA ŽURKA

5. Maj počinje svirkom benda iznenađenja od 4 popodne kad počinje i okupljanje gostiju. Vojislav Bešić kuva vegetarijanski pasulj (150 din), a Pavle Ćosić crni rižoto (300 din).
Od 7 uveče projekcija i razgovor o filmovima Vladana Mijatovića Živojnova (Šoleta)Tibetan Trinity”.

Od pola 10, filmove po svom izboru pušta Aleksandar Schmidt, a neki od njih su i u njegovoj režiji, kao recimo nikad javno prikazani film o Ilegalnim poslastičarima.

 

SLEDI ŽURKA NA OTVORENOM (U BAŠTI, A KO HOĆE, MOŽE I UNUTRA)


NEDELJA, VELIKA AUKCIJA, HRANA I SMIRAJ + ŽURKA

U nedelju 6. maja od 4 popodne uz supu od goveđeg repa u izvođenju Marka Mamuzića, a ostaće valjda nešto i od prethodnog dana.

Od 6. uveče Velika aukcija. Ponesite od kuće neki predmet (odevni, ukrasni, korisni, bilo kakav) ili više njih, koji vam ne znači mnogo ili ništa, a koji verujete da bi nekom mogao da znači. Odredite sami početnu cenu, a sav prihod ide u humanitarne svrhe – da platimo struju. Hvala!

Od 8 uveče praćenje izbornih rezultata (koga zanima) i sijesta.
Od 10 ponovo žurka za sve one koji se nisu dovoljno proveli ili su propustili da se pojave u prethodna dva dana. Beške solira na električnoj gitari (neće dugo), počinje ludilo! Zvanice ustaju i uz aplauz.

 

Ovu akciju podržavaju Nezavisna kulturna scena Srbije, Treća scena, Elektrika, Zmuc i brojne organizacije i pojedinci iz zemlje i inostranstva.

 

 

Leave a Reply

Stay in Touch

Copyright 2021 © All rights Reserved. Design by Kornet