Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Izložba najnovijih slika Saše Stojanovića „Sladoled“

SLADOLED U KORNETU!

Saša Stojanović, taj slikar, napokon u Kornetu i to sa izložbom pod nazivom Sladoled.
Petak, 6. jul u 7 uveče! Drinčićeva 24, Beograd.

Saša Stojanović je vizuelni umetnik, performer i aktivista. Svoj rad zasniva na afirmaciji politike ljubavi i komunikacije, kao i kritičkog i autorefleksnog odnosa prema životu, društvenoj stvarnosti i institucijama.
Značajan deo njegovog stvaralaštva čine performansi realizovani tokom devedesetih i početkom dvehiljaditih godina koji su bili deo konteksta angažovane alternative. Ti radovi su kritikovali vrednosti koje je promovisao dominantni režim. Praksa Saše Stojanovića, nakon dvehiljaditih, usmerena je protiv potrošačkog društva i neoliberalnog kapitalističkog društva koje pokreću ekonomski interesi manjine i koje proizvodi siromaštvo, seksizam, marginalizacije, institucionalizovano nasilje i subordinacije svih vrsta.
Deo aktivnosti Saše Stojanovića je i serija predavanja pod nazivom „Sepi Dru sluša ploče i razgovara sa ljudima“, na kojima se sluša psihodelična muzika manje poznatih grupa iz perioda 1966-1969. Autor je plakata i omota za album „Sva sreća general voli decu“ grupe Obojeni program. Likovno je opremio knjigu „Tri čvora na trepavici“ Ljubivoja Ršumovića. Član je ULUS-a.

www.sasastojanovic.com

 

Leave a Reply

Stay in Touch

Copyright 2021 © All rights Reserved. Design by Kornet