Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Promocija Bešićevog „Kozinskog“ u UKS, KK i K

Izdavačka kuća Kornet organizuje 16. septembra u Udruženju književnika Srbije svečanu promociju novog romana Vojislava Bešića „Kozinski“, koja će biti nastavljena žurkom u prostorijama kluba RO Kornet u Drinčićevoj.

Posle velikog uspega Bešićevog prvenca „Gringo“ (Kornet, 2009), „Kozinski“ je, kako ističe izdavač, još veći iskorak u svet andergraunda obavijen muzikom.

Nova knjiga Bešića pojavila se u prodaji pre mesec i po dana, a ovo je prva njena zvanična velika promocija.

Na promociji u UKS-u govoriće urednik Korneta Pavle Ćosić, književna kritičarka i filmska rediteljka Dragana Kanjevac, glumac Mladen Andrejević i autor.

Bešić u romanu “Kozinski” priča o takozvanom društvenom talogu metropole, pre svega Njujorka, a delom i Praga i Beograda, gradova u kojima je živeo i radio proteklih par decenija.

Umesto da prikaže ljude sa društvene marine i osudi njihovu nemogućnost da se snađu u modernom društvu, Bešić u tom romanu otkriva da se zapravo radi o mučenicima i iskušenicima nehumanog društva. Osim toga, gomila ispričanih dogodovština i čak anegdota opisane su crnohumorno i sa jakim osećajem za meru, sočnim jezikom i finim sarkazmom prema intelektualštini.

“Bešić se ovim romanom izdvaja među više nego ozbiljne pisce s potencijalom da postane ne samo kultni pisac, nego jednog dana i klasik”, naveli su Milica Markić i Pavle Ćosić.

Roman “Kozinski” objavljen je u Kornetovoj ediciji “Tripovetke”, u tiražu od hiljadu primeraka.

Bešić je poznat i kao jedan od aktera beogradske muzičke scene 80-ih (Bezobrazno zeleno, The Glišers…), a živeo je i u Pragu, Njujorku i Meksiku.

Promocija romana “Kozinski” biće održana u donjoj sali UKS, a nakon koktela u bašti, program će od 23 časa biti nastavljen žurkom u prostorijama Korneta u Drinčićevoj 24.

Leave a Reply

Stay in Touch

Copyright 2021 © All rights Reserved. Design by Kornet