Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

PROŠIRENA KNJIGA – KORAK DALJE: Radionica oslikanog stiha

DOM KULTURE STUDENTSKI GRAD
VELIKA GALERIJA

Subota 10. novembar od 17h
Nedelja 11. novembar od 13h

 

PROŠIRENA KNJIGA – KORAK DALJE
Radionica oslikanog stiha

 

Udruženi i oprobani tim DKSG (Studenjak) i ROIK (Kornet) uz podršku MKRS (Ministarstvo kulture) po drugi put organizuje radionicu apsolutne zabave i opuštencije koja za krajnji cilj ima spajanje vizuelnog i knjiškog izraza. Za ovu priliku, pozvali smo svoje prijatelje iz PZUPDP (Pesničenje) u pomoć u svrhu saradnje kako bismo poradili na zajedničkom cilju: uspostavljanju veze između pesničke i vizuelne forme.

Na ovu radionicu pozvani su svi zainteresovani za popularizaciju svih umetničkih vidova i njihovo spajanje i objedinjavanje. Za tu priliku obezbedili smo Veliku galeriju u Domu kulture „Studentski grad“ u subotu i nedelju, 10. i 11. novembra 2012. godine. Dođite u subotu od 17h i u nedelju od 13h!

Radionica će biti inspirisana pesmama iz brojnih knjižica u izdanju „Pesničenja„, ali te knjižice neće predstavljati obaveznu temu. Svaki učesnik moći će da napravi svoj originalni rad u bilo kojoj od raspoloživih tehnika (a od vizuelnih tehnika obezbedili smo sve što vam pada na pamet osim skulputure, arhitekture i pseudoumetničkog filma) i tokom ta dva dana radionice moći ćemo sasvim pristojno da razmenimo mišljenja tokom razgovora, rada i odmora, pogledamo malo filmića u pauzi i na kraju sve to objedinimo u ono što su nam krajnji ciljevi. Pre nego što ih navedemo, treba dodati da će pored berićetnih programa i ciljeva biti štampane i majice s najboljim radovima, i u sito i u digitalnoj štampi, a veličine i oblici biće izglasani na licu mesta, na kraju radionice:

1. Još jedna sasvim jedinstvena knjižica za „Pesničenje“
2. Izložba radova s radionice kojom ćemo proslaviti početak sledeće godine
3. Katalog koji će objediniti radove s radionice i događaje koji je budu pratili.

Radionica je otvorena za sve zainteresovane.

Moderatori: Maida Gruden (DKSG), Pavle Ćosić (Kornet), Bojana Petković (grafičarka i manekenka), Miloš Trajković (dizajner i glumac) i gost-moderator Đorđe Ilić (Pesničenje)

Ova radionica deo je utemeljene saradnje DKSG i Korneta, čiji je prvi deo „Prošireno polje knjige kao umetničkog objekta“ održan 24. i 25. aprila 2010. godine

 

Leave a Reply

Stay in Touch

Copyright 2021 © All rights Reserved. Design by Kornet