Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Završena Radionica oslikanog stiha u okviru projekta Proširena knjiga – Korak dalje

Već tradicionalna saradnja Doma za kulturu Studentski grad i organizacije Kornet okončana je ukupno petim javnim nastupom u kulturnom centru Rex, prilikom poslednjeg Pesničenja 23. januara 2013. Ovom događaju prethodila je Radionica Oslikanog stiha u galeriji DKSG-a 10. i 11. novembra 2012. i izložba radova nastalih na toj radionici, u istom prostoru, a u okviru projekta „Proširena knjiga – Korak dalje„, 22. januara 2013. koja se pretvorila u svojevrsnu žurku.
Neke od najboljih ilustracija tehnikom sito štampe otisnuti su na majicama i drugim odevnim predmetima koji su učesnici i posetioci doneli. Proširena selekcija ilustracija odštampana je na majicama i u digitalnoj formi.
Čitav projekat finaliziran je s dva izdanja: Knjižica sa ilustracijama pesama sa festivala Pesničenje (slika levo) i katalog izložbe koji objedinjuje i dokumentuje sve radove i događaje sa radionice i koji u PDF formatu možete skinuti OVDE.

Ekskluzivnih 120 korica primeraka knjižice za Pesničenje urađeni su tehnikom sito štampe (6 različitih korica), dok je ostatak korica univerzalan.

KORISTIMO PRILIKU DA VAS POZOVEMO NA SLEDEĆU RADIONICU I DRUŽENJE KOJI SU PLANIRANI ZA SREDINU APRILA 2013. GODINE. NA RADIONICI MOGU UČESTVOVATI SVI, BEZ OBZIRA NA LIKOVNO OBRAZOVANJE, UZRAST ILI BILO KOJU PRIPADNOST.
Primera radi, na ovogodišnjoj radionici učestvovala je najmlađa učesnica dosad – Hana Marković, s tek napunjene dve godine.


Moderatori radionice bili su Maida Gruden (DKSG), Pavle Ćosić (Kornet), Đorđe Ilić (Pesničenje), Miloš Trajković (Kornet) i Bojana Petković (samostalni umetnik i grafičar, zadužena za sito štampu).

Fotografije: Aleksandrija Ajduković

Učesnici Radionice oslikanog stiha i projekta Proširena knjiga – Korak dalje: Bojana Petković, Vlada Todorović, Vuk Palibrk, Daniel i Mia Kovač, Đorđe Ilić, Ivana Despotović, Jelena Spaić, Jelisaveta Seka, Katie Woznicki, Maida Gruden, Milan Antić, Milan Mišić, Miloš Trajković, Nevena Bošković, Nikola Velicki, Nina Zeljković, Olivera Inđić, Pavle Ćosić, Senka Puhalo, Filip Marković, Hana Marković, Charlotte Claas i Šejma Prodanović.Leave a Reply

Stay in Touch

Copyright 2021 © All rights Reserved. Design by Kornet