Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Kornetova prvoaprilska prolećna čorba od povrća s gostima

  • Ponedeljak, 1. april 2013.

   KC Grad, Braće Krsmanović 4, Beograd
   19 č.

   DELIKATESNI PONEDELJAK

    

   Moramo vas obavestiti da će sve povrće koje bude bilo upotrebljeno u osvežavajućoj čorbi od povrća, prvoaprilskoj, biti nabavljeno od pouzanih proizvođača i da će u najvećoj meri biti čisto organskog porekla.

   No, pošto to skoro nikog ne zanima, niti iko može tako nešto da garantuje, važnije je reći da će sve to povrće biti spremljeno u idealnim proporcijama i u skladu s vekovima istraživanim principima slaganja ukusa. Osim toga, na licu mesta, svako će moći da bira kombinaciju i priloge koji su mu najviše po volji. Ovo je sasvim dovoljno da vas zainteresuje, a pravi ugođaj doživećete na licu mesta. Kakogod, ovo je redak spoj tradicije i novijih težnji u kulinarstvu koji omogućava da se čorba bez problema slaže i s pivom i sa vinom. Naravno, i sa sokovima. Pritom, porcija od koje se odrastao čovek može pristojno najesti koštaće svega 100 dinara.

   Prilozi će biti iznenađenje, kao i još neke popratne aktivnosti budući da je 1. april, ali gosti nisu tajna.
   Uz predivne ukuse proleća, nastupiće kultni beogradski alternativni bendovi Halbstar i Umbra i EPP. S merom, naravno, jer nikom uz dobar zalogaj ne treba preglasna i prenaporna muzika. Marija, Kejti, Vuk, Vlada i Željko znaju vrlo dobro šta je dobra mera.

   Tako sve od 8 do 10 uveče (ko zakasni – zakasnio je) kad počinje nagradni Kornetov kviz na temu:
   Proleće i Istočna Evropa. Biće to ABC pitalice, a takmičari će biti podeljeni u grupe. Za Kviz se možete prijaviti na telefon 0652637741 ili na licu mesta, do 21 č. Ekipa ne može imati više od pet članova niti manje od tri. U kvizu mogu učestvovati svi građani sveta bez obzira na uzrast, pol i seksualno opredeljenje, s tim da će biti izvršena mala, nevelika, diskriminacija po pitanju veroispovesti i klasnog statusa i staleža, ali to je deo iznenađenja i neće previše prevazilaziti uzuse političke korektnosti.

   Nagrade

   1. Rečnik sinonima (Kornet, 2009)
   2. Rečnik opscenih reči i izraza (Kornet, 2012)
   3. Komplet „Žensko seksi pismo“ (Kosmogina, Sexymaja, Nela šukara, 3 knjige)

   Specijalna nagrada žirija u sastavu Rade Radovanović, Bojana Brkić, Maja Gačanović, Duška Rajković, Zoran Đurković, Branislav Horvat i Pavle Ćosić – Gulaš od turul ptice, Kšištof Varga
   (Kornet, 2013)

   Kao i u ostalim Kornetovim događajima, ni na ovom ne mogu ni na koji način učestvovati profesionalni političari.

 •  

Leave a Reply

Stay in Touch

Copyright 2021 © All rights Reserved. Design by Kornet