Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Radimo na monografiji „1993 – Kad je nemoguće postalo stvarnost“

Povodom dve decenije od košmarne 1993, Kornet priprema monografiju

1993.

KAD JE NEMOGUĆE POSTALO STVARNOST

WHEN IMPOSSIBLE BECAME REALITY


Foto: Imre Szabó

Svedočenja, dokumenti, fotografije, iz godine u kojoj je metafora „vreme je novac“ bila najbukvalnija i najsurovija zbilja, u kojoj je mesečna zarada bila jedva dovoljna za pljeskavicu, a samo par sati kasnije ni za šta, u kojoj je nastao najpoželjniji suvenir katastrofičnog turizma, novčanica od 500 milijardi ničega – najkrupniji apoen svih vremena.

Potresno svedočanstvo o vremenu hiperinflacije, ratnog okruženja, piramidalnih banaka, izolacije, praznih rafova, gladi. Knjiga o godini koju je većina preživela neobjašnjivo kako, a koje se mnogi ipak sećaju s nostalgijom – druženje je bilo kvalitetnije nego ikad, kulturni život začudno intezivan, a solidarnost uporediva jedino s onom iz vremena NATO bombardovanja.

Sve vas pozivamo na saradnju. Svi mi, koji smo bili očevici, imamo bar po jedno bizarno, svekolikom ljudskom iskustvu dotad nepoznato iskustvo.

To ne sme potonuti u zaborav, stoga nam se javite, pošaljite ono što ste iz tog vremena sačuvali – sećanja, fotografije, dokumenta, recepte…

Svi objavljeni prilozi biće potpisani i nagrađeni autorskim primercima,

Urednici monografije “1993”.Pavle Ćosić i Stjepan Mimica, a saradnici svi vi koji se te godine dobro sećate i još uvek je duboko osećate.

Svoje priloge možete nam slati na mejl 1993@kornet.rs

 

Leave a Reply

Stay in Touch

Copyright 2021 © All rights Reserved. Design by Kornet