Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

PUTERICA – VOJISLAV BEŠIĆ

 

 

Puterica-57221

Godina izdanja: 2014.

Edicija: Tripovetke
Za izdavača: Goran Kostrović
Urednik: Pavle Ćosić
Lektura: Jelena Like

Tehnička obrada: Milan Mišić

Korice: Mira Dušić Lazić

ISBN: 978-86-86673-35-0

Tiraž: 500

Naručite telefonom 064 124 61 82

 

 

Cena: 480 din

 

 

Puterica je nova knjiga Vojislava Bešića.

Njegov prvi roman, Gringo (2009.) je postao apsolutni hit, dok je drugi, Kozinski (2012.) zagazio u kultne vode naše scene. Autor se ovoga puta okrenuo kratkoj formi. Puterica je zbirka kratkih priča i vinjeta. Nastavljena je saradnja sa urednikom Pavlom Ćosićem, tako da je ponovo izdavač Kornet.

Priču GOSPOĐA IZ PARKA iz zbirke Puterica možete pročitati na našem sajtu.

“Vojislav Bešić se prepustio svojoj radoznalosti i svestranosti, pa se ova zbirka priča proteže kroz sve žanrove literature, da bi na kraju ipak bila najbliža fantastici u prvom i stvarnosnoj fantastici (da izmislim i ja nešto) u drugom delu knjige. Uprkos hrabroj upotrebi žanrova; preplitanju sopstvenih tema i mešanju različitih vremena, civilizacija, dakle svim postupcima koji su posle postmderne opet sasvim legitimni, Bešić je naravno svoj i autentičan. Pušta nas u predele svoje imagnacije, kao što nas je sa „Gringom“ pripustio da provirimo u njegov život.”
Iz recenzije Vide Crnčević Basare

Autor i urednik Puterice

Autor i urednik Puterice

“Bešić piše jezikom muzičke sekvence – na trenutke čujemo zvuke free jazz-a, ili rokenrola, ponekad on zvuči kao bluz a ponekad je nesnosna graja post pank i tehno generacije.”
Nina Živančević

Leave a Reply

Stay in Touch

Copyright 2024 © All rights Reserved. Design by Kornet