Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

NAJKRAĆE PESME – MILOŠ RISTIĆ

 

najkraćeGodina izdanja: 2015.

Edicija: Nesme

Urednik izdanja: Pavle Ćosić

Za izdavača: Stefan Kostadinović

Korice: Maja Gačanović

Tehnička obrada: Stefan Kostadinović

Lektura: Vladislava Miler

ISBN: 978-86-86673-37-4

 

 

 

Cena: 300 dinara

 

Sa prolećem 2015. godine došla je na svet zbirka NAJKRAĆE PESME Miloša Ristića, kruševačkog književnika i kritičara. Time je upotpunjen i zaokružen njegov opus kojim se pojavio na sceni srpske književnosti, kao mlad, četiri godine od diplomiranja nezaposlen profesor srpske književnosti i jezika. Šesta zbirka poezije ulazi u niz od deset knjiga napisanih i objavljenih za samo dve i po godine.

„Najkraće pesme su zbirka eksperimentalne poezije. Ova knjiga se može čitati sa bilo koje strane i na bilo koji način. Rezultat neće biti isti ni kad se postupak identično ponovi.
Miloš Ristić se obraća publici ne samo kao čitaocima, već i kao stvaraocima. Kroz najkraće pesme se probija, one se rešavaju kao problemski zadaci i traži im se smisao u prazninama, kao u vizuelnim umetnostima.
Ne treba nam suditi ako se usudimo da okarakterišemo Miloševu poeziju kao neodadaističku jer ona to i jeste, ako ne pretenzijom svakako konačnim proizvodom.”
ja tunj reč po reč

Na promociji zbirke koja se održala u bife klubu Ventil u Kapetan Mišinoj ulici svetlost dana je ugledala i zajednička izložba ilustracija mnogih autora koje su inspirisale Najkraće pesme. Crteži sada krase unutrašnjost ograničenog broja izdanja, a šetajuća izložba će se uskoro preseliti na novu lokaciju, o kojoj će vas Kornet obavestiti u dogledno vreme.ristic

Leave a Reply

Stay in Touch

Copyright 2023 © All rights Reserved. Design by Kornet