Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Žene u crnom se grupno učlanile u SNS

Nakon uspešnog protesta ispred Patrijaršije u kom se tražilo pravo na abortus i ukidanje Boga i Crkve i nakon što je vladajuća stranka uslišila molbe ove umerene feminističke organizacije, Žarana Jelić, predsednica udruženja, obznanila je da Žene u crnom kolektivno pristupaju SNS-u.
„Zajedničke vrednosti spajaju ove dve organizacije”, istakla je Jelić „među kojima nesumnjiv otpor prema klerofašističkoj organizaciji SPC, način finansiranja, odnos prema Kosovu koje treba što pre priznati kako bismo pristupili EU i Poljskoj, stav da i žene imaju pravo da se školuju, izlaze na nameštene i nepoštene izbore, budu predsednice Vlade, podjednako su sklone kršenju Ustava, ne obaziru se na one koji misle drugačije od njih, neće da razgovaraju ni sa kim osim sa ratnim zločincima i još mnogo, mnogo toga drugog….”.

Inicijativa za ovaj spoj je potekla još od predsedništva SNS-a pre nekoliko meseci, a pretpostavlja se da je na to uticala i pretnja Aleksandra Vulina za štrajkom glađu ukoliko se ŽUC ne učlani u vladajuće strukture.
Iz SNS saznajemo da će pet žena biti postavljene na visoke stranačke funkcije, nešto tipa potpretsednica zamenice ministarke, što će naknadno biti dorađeno, sedam žena iz ZUC-a će biti postavljene na direktorska mesta javnih preduzeća, dok će ostale biti razmeštene na druga radna mesta, zavisno od kvalifikacija. Među njima se nalazi i jedan muškarac.

Leave a Reply

Stay in Touch

Copyright 2021 © All rights Reserved. Design by Kornet