Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Kонкурс за најбољу дечију и омладинску бајку продужен до краја августа


Kонкурс за најбољу дечију и омладинску бајку, најпре планиран да буде отворен до 30. марта, продужен је до 31. августа 2020. године због појаве корона вируса и хаоса који је он изазвао.
До 8. маја приспело је двадесетак радова на конкурс и жири их је већ узео у разматрање. Право учешћа на конкурсу имају сви, без обзира на старосну доб (већ је пристигло неколико радова које су саставила деца предшколског узраста), пол, струку, место, државу, вероисповест или политичко мишљење.

Најбољи радови биће објављени у књизи која ће изаћи у издању Kорнета до београдског сајма књига који се одржава у последњој седмици октобра.
Уз штапано издање књиге ићи ће и меморијска јединица на којој ће бити снимљени најбоље аудио и видео радови на mp3 и mp4 формату.

Услови конкурса

Радови морају бити оригинални. Не морају нужно поштовати све форме класичне бајке, могу бити смештени у било које време, па и будуће. Биће разматрани и радови који одступају од прописаних норми. Жири једино неће разматрати радове који буду писани латиницом без наших слова, односно квачица (дијакритика) на латиничним словима (č, ć, ž и сл).
Такође, форма бајке је исто отворена. Осим писаних радова, то могу бити и аудио и видео записи, комбиновано читање и певање уз музичку пратњу или без ње. У свим тим формама је дозвољен неограничено трајање, било да су у питању словни знакови или дужина трајања читања, певања или филма.
Будући да је формално гледано конкурс анониман, преопоручујемо вам да радове шаљете са туђег налога, али увек на адресу our.kornet@gmail.com са назнаком ZA KONKURS – BAJKA.
На конкурс можете послати неограничен број радова.

Награде

Аутор (или група аутора) који освоји прву награду добиће 10.000 динара.
Друго и треће место освајају по 5.000, однсно 3.000 динара.
Имена чланова жирија биће објављена у четвртак 13. августа.

Сви аутори чији радови буду објављени добиће по два ауторска примерка књиге.
Такође, књига ће изаћи у нешто проширенијем издању на онлајн Корнетовом каналу, и на овом сајту и на Youtubeu.

Срећно!


Leave a Reply

Stay in Touch

Copyright 2021 © All rights Reserved. Design by Kornet