Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Opozicija optužila Gordanu Čomić da je naredila muškarcima da ženama gledaju u sise

Be92 i Taњуг:

Nakon burne polemike koja se digla oko Zakona o rodnoj ravnopravnosti, Gordana Čomić, министар за људска и мањинска права и друштвени дијалог у Влади Србије, izjavila je da će gledanje u oči žene biti kažnjivo. Pritom, ona je to rekla noseći masku, tako da je izgledala kao zabrađena muslimanka.

Gotovo sve opozicione stranke koje ne spadaju u one koje nisu izašle na izbore su potpisale ovo saopštenje za javnost i složile se oko toga da ovom izjavom Čomićka hoće da kaže da muškarcima ne ostaje ništa drugo nego da ženama gledaju u sise. U lice ne mogu jer se ne vidi pod maskom, u kosu isto ne mogu jer i nije neka (aludirajući na Čomićkinu „frizuru“), tako da im ostaje samo ono ispod vrata, a to su grudi. U ovom saopštenju se između ostalog navodi i to da grudi Gordane Čomić verovatno takođe nisu neke, ali da je ona na ovaj način htela da skrene pažnju na svoje mlađe, lepše i zgodnije pripadnice istog pola i roda.
Ocenivši ovu izjavu mizoginom, u zajedničkom saopštenju Dveri, Narodne stranke, Demokratske stranke, Nove stranke, Srpske levice, Demokratske stranke Srbije i mnogih drugih stranki i političkih organizacija. Mada ni od njih nije Ne Da(vi)mo Beograd, a i Demokratska stranka se malo kolebala ispod skuta Stranke za pravdu, ili kako se već zove ona Đilasova stranka.
Ali bez obzira na sve to, Gordana Čomić je zaista izjavila da će biti kažnjivo gledanje žene u oči! Nije rekla u kom kontekstu, a nije rekla ni kad će taj zakon biti donesen, ali mora se priznati da se zasluženo istripovala zbog Zakona o rodnoj ravnopravnosti.

– Uprkos svim raskolima unutar opozicije, svejedno je dobro da su se makar oko nečega dogovorili – Rekao je za naš medij naš ugledni politički analitičar Rastko Pocesta.

2 Comments for “Opozicija optužila Gordanu Čomić da je naredila muškarcima da ženama gledaju u sise”

  1. Maki

    Realno! Samo sise ostaju za gledanje. Makar to bile i oklembešene Čomićke.

    • Киза

      То је зато што си расиста и шовиниста и нациста. Ако не волиш Чомићкине сисе, онда не волиш ни жене. И не само да их не волиш него си мизоген.

Leave a Reply

Stay in Touch

Copyright 2021 © All rights Reserved. Design by Kornet