Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Danas je 15 godina Korneta. Na poklon spot Svetlane Mitrović

Kornet produkcija za 15 godina rada ove organizacije poklanja pesmu i spot u izvođenju Svetlane Mitrović „Jedini ti” za koju je muziku radio Tihamer Balint, a tekst je isto pisala Ceca. Na spotu su radili mnogi, među kojima i Pavle Ćosić, Milan Zonić, Zoran Đurković, a učestvovali su mnoge manje ili više poznate javne ličnosti kao što su Stefan Kostadinović, Milica Špadijer, Kralj Čačka, Iva Glorija Mičić, Igor Mičić, Ivan Veljković, Olivera Inđić, Miloš Tomić, Miodrag Baždar i mnogi drugi.
Organizacija Kornet se i ranije bavila i muzikom, iako joj to nikad nije bila primarna delatnost. Izdala je četiri CD-a, 2008. godine, pred sam kraj ere CD-ova, onda kad je internet skoro u potpunosti pokrio tržište potražnje. Među njima je najpopularnija kompilacija Šta treba maloj deci što je ujedno bilo i prvo muzičko izdanje Korneta, ali faktički i poslednje jer je tržište odmah posle toga zamrlo. Na njoj su se našli Tobić Tobić Idol Mladih, Piknik, Horkestar, Krš, Radost!, Elektrolasta i Činč.
Kornet je 2015. i 2016. čak imao svoj bend koji se zvao Kornetove pčelice koji se bavio prepevavanjem i prilagođavanjem poznatih svetskih hitova na srpski. Najpoznatiji među njima su obrada Bitlsa i pesme Norwegian Wood koja se u ovoj izvedbi zove Norveški drv, zatim obradu Sex Pistolsa i pesme God Save The Queen prilagođeno prepevanu u Bože pravde, a tu je i hit koji je dospeo na mnoge top liste grupe They Might Be Giants Istanbul kojoj naziv nije menjan, a nije mnogo ni tekst.
Takođe, prošle godine Kornet je učestvovao i u produkciji pesme Zovem te Svetlane Mitrović koja je proglašena za hit meseca novembra 2020. godine u emisiji Bunt.
Raznolikost je uvek bila ideja vodilja Korneta, pa se to tako pokazalo i u sferi muzike. Za kraj možda treba napomenuti da je Kornet svojim uticajem podržavao i projekat Nimani Teenage Riot i naročito subverzivnu i satiričnu pesmu Devojka iz Obraza čiji je original proglašen za neprikladan na Youtubeu, ali demo verziju je još uvek moguće naći Devojka iz Obraza, uprkos svim naporima SNS botova udruženih sa Vladama EU i SAD.

Klik na plej a može i na Youtube da vas tamo prebaci, kao i na ceo ekran

Leave a Reply

Stay in Touch

Copyright 2021 © All rights Reserved. Design by Kornet