Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

U skupštinskoj proceduri Zakon o limitiranju prava na smeh

Foto Multimedia Skrinšot Sistem

Beograd, 5. jul 2019 (izvor Zeta) – Na dnevnom redu narednog skupštinskog zasedanja naći će se i specijalni zakon koji će ograničiti pravo građanima na smejanje, koji je već nazvan Nije smešno. Kako saznaje neimenovani izvor iz redova SNS-a, ovaj će se zakon primenjivati protiv svih onih koji se neumereno smeju pripadnicima vladajućih stranaka, ponajviše SNS-u. Ideja za ovaj zakon potekla je od Nebojše Stefanovića zvanog Slina, Aleksandra Vulina zvanog Tetkin Vojnik, Milana Babića zvanog Vazduplohov Ubica, Marka Đurića zvanog Aplauz i Gorana Vesića zvanog Vesić Goran Vesara. Predsednik Aleksandar Vučić se, kako navodi ovaj izvor, nije mešao u ovaj nacrt jer njega narod voli i niko njega ne ismeva i svi mu oduševljeno mašu kad izađe na terasu predsedništva, što on čini svakodnevno i s velikom radošću.
U predlogu ovog zakona piše da će se najoštrije kažnjavati smejanje koje izaziva rukovodstvo SNS-a, pa zatim i svi ostali iz vladajuće koalicije. Ono će najviše biti kontrolisano preko društvenih mreža i taj posao će obavljati odeljenje za Visoko-tehnološki kriminal, ali i preko građana koji budu prijavljivali svoje komšije i kolege ukoliko ih uhvate u neobuzdanom smejanju. Predviđene kazne za smejanje kreću se između šest meseci do doživotne robije, zavisno od toga ko se ismeva i kolikim intenzitetom se ispoljava. Primera radi, jedan tzv. smajli na društvenim mrežama, ukoliko se bude nalazio ispod šale na račun nekog od ministara ili zamenika gradonačelnika, kažnjavaće se kaznom od godinu dana zatvora. Najteža dela, kao što su smišljanje satiričnih tekstova, karikatura, mimova i sl, ukoliko su upereni protiv najviših funkcionera kažnjavaće se doživotnom robijom bez mogućnosti pomilovanja. S druge strane, pristalice, članovi i simpatizeri SNS-a moći će da se šale na račun drugih bez posledica, jer, kako se ističe u predlogu zakona, njihovim šalama se ionako niko ne smeje.

Kako se očekuje, sam zakon o smejanju biće na snazi od 1. septembra s početkom školske godine i odnosiće se isto tako i na maloletna lica. Ona će do punoletstva biti kažnjavana kućnim pritvorom i javnim batinanjem šibom po guzi.
Na pitanje naših novinara zašto je ovaj zakon u skupštinskoj proceduri i zašto tako hitno, anonimni izvor nam je odgovorio da je to zbog toga što neke funkcionere mnogo nervira kad im se drugi smeju.

Leave a Reply

Stay in Touch

Copyright 2021 © All rights Reserved. Design by Kornet