Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

ЗАБРАЊЕН И КОРНЕТ! У акцији гашења руских и проруских медија страдао и КОРНЕТ. НИ крив НИ дужан! Надлежни кажу “грешка!”

У оквиру акције забране руских медија Раша Тудеј и Спутњик, међу многима које су Еу и НАТО регистровали као “неподобне”, нашао се и сам Корнет, интернет портал и сајт шарене садржине. Претпоставља се да је до грешке дошло услед неспоразума и погрешног тумачења једне лажне вести. Тај исти портал управо читате

Гашење медија
(илустрација Стефан Костадиновић из књиге Заблуде и митови у српском језику Павла Ћосића)

Шта се тачно догодило, не знамо још увек, али очекујемо одговор од наделжних органа и од свих удружења новинара, као и од Регулаторног тела за медије.
Останите уз нас. Извештаваћемо сваки пут кад сазнамо неку нову информацију.


23:47
Корнету враћена фреквенција и положај на сајту. Светска организација за контролу неподобних медија се извинила.
Велика победа слободе медија!
Можете наставити да читате вести на нешем сајту. Претплатите се!


22:32
Корнет објављује политички крајње некоректну карикатуру на свом сајту. По савету адвоката. Европска унија збуњена. Чека се реакција ЕУ и НАТО пакта.



22:24
Изненада се гаси и Корнет ФБ сајт. Овај на нету засад опстаје, али примећено је да Гугл као да стаје у одбрану ове одлуке. Преко Гугла је не само могуће пратити и Раша Тудеј и Спутњик него искачу јер расту спонзорства.
Слично се дешава и са Корнетом, али на микронивоу. Одједном посета овом сајту постаје сто пута већа!

21:35
Почиње гашење и појединих српских портала, али засад само преко Фејсбука. На пример, на њему више нема ФБ портала НСПМ-а, на пример

21:03
Сазнајемо да у оквиру гашења руских медија и европски и амерички портали гасе и портале које сматрају проруским. Тако су угушени и многи западноевропски медији, међу којима предњаче француски и италијански портали.

19:36
Европска унија уводи забрану за Раша Тудеј и Спутњик.
Поједина независна удружења новинара се буне против ове одллуке.

Leave a Reply

Stay in Touch

Copyright 2024 © All rights Reserved. Design by Kornet