Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

„ZAVETNICI”, „DVERI” I „MORAMO” UPOZORAVAJU: GLAS ZA VUČIĆA JE GLAS ZA ĐILASA!

Kako javljaju inače suprotstavljene izborne liste Zavetnici i Dveri, više je nego očigledno da je svaki glas koji ode Vučiću i SNS-u zapravo glas za Đilasa i ozloglašene „đilasovce“!
I jedni i drugi to zasnivaju na činjenici da su obojica u neprekidnoj saradnji još od izgradnje Beograda na vodi, što je bila Đilasova ideja i projekat, a koju je Vučić prihvatio i otkupio za 113,6 miliona dolara. Takođe, oni sve to dokazuju činjenicom da je Đilas kandidovao Ponoša za predsednika koji je u narodu poznat kao NATO saradnik pa ga tako nije potrebno ni medijski napadati pošto svi znaju ko je on ili su makar saznali nako objave da je on predsednički kandidat. Za to čak nije bila potrebna Vučićeva propagandna mašinerija.

Vučić i Đilas prlikom jednog od brojnih susreta u poslednjih nekoliko godina

U svakom slučaju, kako zaključuju politički analitičari, pred ove izbore napravio se opšti haos i u tome se svi slažu. Napravljena je atmosfera da je svako svakom protivnik i da niko nikog ne podnosi, što inače savršeno odgovara srpskom mentalitetu.
Zaključuje se i da će ovi izbori zbog toga biti neizvesni, bez obzira na veoma očigledne izborne krađe koje će SNS gorile i jurišnici sprovoditi na licu mesta, tokom i nakon glasanja. Pretpostavlja se da će najgušće biti u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, gde Vučić po svim istraživanjima nema nikakvih šansi. Postavlja se samo pitanje od koga će više izgubiti, ali je izvesno da će i suprotstavljene opozicione stranke morati da prave postizbornu koaliciju na lokalu kako bi tu pobedu i utvrdile. U igru ulazi čak i koalicija „Moramo” koja u Srbiji stoji prilično loše, ali bi u Beogradu mogla da osvoji i više od 3% glasova.
Kladionice daju prednost Vučiću na predsedničkim izborima i izgleda da nema sumnje da će pobediti već u prvom krugu, ali na svim ostalim nivoima su kvote neuravnotežene. Čak jedna kladioničarska firma daje prednost Vladeti Jankoviću nad kanditaom Gangulom iz SNS-a i pobedu čak u prvom krugu.
U svakom slučaju, čeka nas uzbudljiva izborna noć, samo što je više nego jasno da Vučićeva vlast generalno neće biti naročito uzdrmana i da ćemo ga ponovo gledati kako se sa onim idiotskim osmehom nadmeno obraća naciji uz konstataciju da najbolji pobeđuju. I onaj kretenski osmeh ispod cvikera koje je počeo da nosi na dan kad je došao na vlast uz pomoć glasova Tomislavu Nikoliću koga je u međuvremenu otklonio i ko zna šta je s njim.

Za Kornet
Adrijana Vučković

Leave a Reply

Stay in Touch

Copyright 2022 © All rights Reserved. Design by Kornet