Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

U Nemačkoj stupio na snagu Zakon o brisanju ruske kulture. POČELA PRVA HAPŠENJA I SPALJIVANJA!

Od samog početka invazije Rusije na Ukrajinu u Nemačkoj su postojali napori da se suzbije sav pogubni uticaj ruske kulture u Nemačkoj koji proteklih godina uzeo maha zahvaljujući visokoj produkciji ruskih sadržaja, a naročito onih za decu. Među njima je i popularni crntani film Maša koja živi u šumi s medvedom koji simbolizuje njene roditelje.
– To je sve nedopustivo i neshvatljivo je da urpkos zabranama ljudi kod kuće još uvek deci puštaju ruske crtane filmove, dozvoljavaju im da slušaju rusku rok i pop muziku, čitaju ruske klasike i slušaju rusku klasičnu muziku, a sve je to bezvredno – istakao je kancelar Olaf Šolc u decembru prošle godine kada je Zakon o zabrani svega ruskog izglasan u Bundestagu.

Maša, popularna junakinja ruskog bezvrednog crtanog filma sinhronizovanog na 68 svetksih jezika

Kako predviđa Zakon, svako ko bude uhvaćen u posedovanju bilo čega ruskog, od filmova preko muzike, likovne umetnosti, samovara, slika, i knjiga, spaliće mu vatrogasci. To je već počelo da se ostvaruje širom Nemačke. Jedan čistokrvni Nemac uhvaćen je u Diseldorfu kako u parku čita Dostojevskog („Idiota”) i kako na slušalice sluša Čajkovskog, a na telefonu su bile i kompozicije Glinke, Prokofjeva pa čak i nešto ruskog roka, što je protumačeno kao namerna provokacija . Inkriminisani predmeti su mu oduzeti, a on je priveden i čeka presudu za ovaj prekršaj i kaznu između dve i deset godina teškog zatvora. Zakonom je takođe predviđeno da prekršioci u svim daljim izjavama u Zatvoru i kada izađu govore da su svi Rusi loši i da je sva ruska kultura i umetnost bezvredna.
Bilo je i bezumnih glasova pojedinih predstavnika opozicije koji su probali da spreče donošenje ovog zakona drsko podsećajući čak i na nacističku prošlost Nemačke. I oni su svi privedeni i čekaju presudu.

Petar Iljič Čajkovski, ruski pseudokompozitor

U Berlinu je jedna žena, očigledno nervno rastrojena i maloumna, shvativši da stižu vatrogasci po prijavi komšija jer je viđena kako gleda film „Andrej Rubljov” Andreja Tarkovoskog, shvativši da je vatrogasci stižu, rešila da se spali zajedno sa svom ruskom literaturom, nosačima zvuka i DVD-jevima i hard-diskovima sa ruskom muzikom i filmovima. Imala je reporodukcije Kandinskog, Ilje Repina, Natalije Gončarove. Žena je izgorela sa svim tim đubretom i pre nego što su stigli vatrogasci sve to da spale.

Fjodor Dostojevski, ruski pseudopisac

Pojedini fašistički ruski bendovi na kvarno pevaju na engleskom kako bi lakše doprli do naivnih slušalaca na zapadu

Nemačke vlasti tražile su u Evropskom parlamentu da i ostale zemlje članice Evropske unije usvoje slične zakone i na tome se ubrzano radi. Velika Britanija je 14. janura već donela sličan zakon, a uskro će redom i ostale zemlje EU.
Slovenačkoj grupi Laibach je zabranjeno nastupanje u celoj EU nakon što se osramotila i nije pristala da održi koncert u Kijevu vučući da su svi Rusi loši i da je kompletna ruska kultura bezvredna.

Izvor: worldtravelguide.net i izmisljeno.com

Leave a Reply

Stay in Touch

Copyright 2024 © All rights Reserved. Design by Kornet