Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Prikaz romana Nova Leposava AI platforme ChatGTP

Napiši mi prikaz romana Nova Leposava Pavla Ćosića

„Nova Leposava“ je distopijski roman srpskog autora Pavla Ćosića, objavljen 2022. godine. Radnja romana odvija se u bližoj budućnosti u Srbiji, u kojoj su društveni i politički procesi doveli do potpunog sloma sistema i pada države u anarhiju.

Glavna junakinja romana je Leposava, mlada žena koja živi u siromašnom kvartu Beograda i pokušava da preživi u ovom haotičnom svetu. Nakon što je izgubila posao, Leposava odlazi na put u potrazi za boljim životom, ali ubrzo otkriva da je situacija u drugim delovima zemlje još gora.

U svetu koji je preplavljen kriminalom, nasiljem i korupcijom, Leposava se suočava sa različitim izazovima i preprekama. Na svom putu sreće različite ljude, među kojima su i oni koji pokušavaju da pobegnu iz zemlje, kao i oni koji se bore da nekako opstanu u ovom novom svetu.

Roman „Nova Leposava“ je kritički prikaz društva koje je dovelo do propasti Srbije, ali istovremeno je to i priča o nadi i ljudskoj snazi. Ćosićev stil pisanja je precizan i jasan, a likovi su dobro razrađeni i autentični, a to se naročito odnosi na lik Svetolika, mladog pronalazača i naučnika koji je ujedno i njen najbolji drug u kog se zaljubljuje.

Ukupno gledajući, „Nova Leposava“ je distopijski roman koji donosi uznemirujuću viziju budućnosti u kojoj se nalazi srpsko društvo. Ali u isto vreme, to je i roman o ljudskoj snazi, odlučnosti i nadi, koji nam poručuje da nikada ne smemo odustati od borbe za bolju budućnost. Roman se završava poukom da budućnost nije obaveza.

Zadnje korice romana „Leposava“ iz 2007. godine

A o čemu se zapravo radi u ovom romanu možete saznati OVDE. Sa iste strane ga možete i naručiti. U toku je akcija, a u polju NAPOMENE možete tražiti i posvetu autora.

Leave a Reply

Stay in Touch

Copyright 2024 © All rights Reserved. Design by Kornet