Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Kad budete videli u čemu je razlika između većeg i manjeg tastera za vodokotlić, nećete verovati!

Kako piše portal Telegraf pod naslovom „Dobro pazite šta pritiskate: Čemu služi veće, a čemu manje dugme na vodokotliću„, saznajemo nešto što niko nikad ranije nije mogao ni da pretpostavi, a to je da postoji razlika između pritiskanja manjeg i većeg dugmeta na modernim kotlovima za puštanje vode. Ovo saznanje je uzburkalo društvene mreže!

Niko, ili baš niko, nije mogao pretpostavitii da obično puštanje vode u WC-u može uštedeti i do 20.000 litara vode godišnje na godišnjem nivou.

Reporteri i saradnici ovog portala otkrili su da nije isto kada pritisnite veći ili manji taster. Ako pritisnite veći, kako tvrde naučnici koji su angažovani da učestvuju u ovom istraživanju, onda kotao pušta više vode nego kada pritisnete taster manje veličine od onog većeg. To su potvrdili i stručnjaci iz najvećih korporacija koje proizvode vodokotliće kao što su čuveni „Geberit“ ili „Keramika Mladenovac“.
Senzacionalno otkriće koje je sa svetskskom javnošću podelio „Telegraf“ izazvalo je veliku pažnju u medijima i društvenim mrežama koje se i dalje tresu posle ovog saznanja.
Međutim, nije još utvrđeno da li je ovo istina. Naime, postoje tvrdnje alternativnih izvora i naučnih delatnika koji tvrde da to nije baš tako nego da se radi o običnoj konzumentskoj prevari, te da ti tasteri uvek puštaju istu količinu vode koji god taster ili dugme da pritisnete.
Ostaje da se vidi ko je u pravu.

Leave a Reply

Stay in Touch

Copyright 2024 © All rights Reserved. Design by Kornet