Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Amerikanci ubedljivo najgluplji na svetu!

Nezavisna organizacija i portal World Population Review su sproveli istraživanje inteligencije po zemljama sveta!

Grupa Amera na okupu (Foto Printskrin)

Sudeći prema najnovijim istraživanjima, u takmičenju u prosečnom koeficijentu inteligencije (IQ) po državama, mapa sveta pokazuje crveno svetlo za Sjedinjene Američke Države.

Amerika je pored Azerbejdžana i Namibije označena kao zemlja sa najnižim koeficijentom inteiigencije (73), dok Azerbejdžan beleži koeficijent 82, a Namibija 83.

Na ovoj listi se na isto tako iznenađujućem četvrtom mestu našla Nemačka sa 86 IQ što je na granici debiliteta, odnosno, kako se to u nauci naziva “granični slučaj”. Amerikanci su po toj naučnoj definiciji u proseku idioti. To ne znači da su svi Amerikanci idioti. Ima tu i pametnih ljudi, ali prosek im je takav, što znači da ako ima neki Amer koji ima i 130 IQ da na njega dolazi i jedan koji ima 28 IQ.
Srbija se nalazi među sedam najinteligentnijih nacija na svetu na sedmom mestu sa prosečnim IQ od 149, a na prvom mestu je, kao i prethodnih godina, Vatikan sa 188 poena na skali koeficijenta inteligencije.

Stručnjaci iz ove organizacije sproveli su ovo istraživanje na reprezentativnom uzorku od 2% stanovništva po državi, a korišćene su tri vrste testova. Svi ispitanici su dobrovoljci i za istraživanje su plaćeni po 200 dolara po glavi.

Leave a Reply

Stay in Touch

Copyright 2024 © All rights Reserved. Design by Kornet