Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

ПЈОНГЈАНГ – ГИ ДЕЛИЛ

Култни графички роман Ги Делила (Канадског аутора) који је сплетом околности у својој струци (илустратора и аниматора) провео два месеца у Северној Кореји, у главном граду Пјонгјангу. Опширније и о књизи и о аутору на страницама Википедије.

О Северној Кореји се много прича, али се мало зна. Готово да је постало нормално да западни моћници ову земљу проглашавају већ сравњеном са земљом због њених учесталих и помало сулудих нуклеарних проба у режији династије Ким. Међутим, то је само игра за међународну сцену сервирања сензационалистичких вести. У стварносни, Северна Кореја је одсечена од осталог света управо због игре великих сила, као жилетом одвојена од данас више него богате и напредне Јужне Кореје.

Ги Делил се стога не задовољава само унутрашњим погледом на ову данас бизарну комунистичку монархију, потпуно јединствену у свету, земљу у којој сваки странац мора бити под непрекидном присмотром најмање двојице Севернокореанаца (водича и преводиоца) и који готово не може ни да се приближи обичном свету, нити ишта посебно да сазна о начину како тај народ заправо живи. Делил успева у оном и што се од једног оваквог необичног путописа и не очекује. Успева да продре у културу ове земље. Да претпостави у каквом сиромаштву живи овај унесрећен народ. И под каквим притиском, страхом и готово незапмаћеном неслободом. Наравно, овај својеврсни роман не би био оно што јесте да кроз њега не провејава и значајна доза хумора, те стога ово дело далеко превазилази жанр графичког романа и сврстава се у дела значајне светске књижевности.

Ова књига је суиздање издавачких кућа Комико и Корнет
Уредници су Вук Марковић и Павле Ћосић
Превод Стефан Костадиновић 
Логотип наслова Ивица Стевановић
Упис текста Татјана Вукмировић
Супервизор Ивона Живковић

Едиција у име Комика Меридијани
Едиција у име Корнета Зликовнице

Корнет и Комико 2017.
Цена 1.210 рсд
Књигу преко и-мејла или телефона можете наручити на овој страници. Трошкове поштарине сносимо ми.

Leave a Reply

Stay in Touch

Copyright 2024 © All rights Reserved. Design by Kornet